Την Τυροκομική Καρδίτσας Α.Ε. επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με το συνδυασμό «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικο-ΛΟΓΙΚΑ» Καθηγητής Πανεπιστημίου κος Δημήτριος Κουρέτας, προκειμένου να ενημερωθεί για την επεξεργασία του τυρόγαλου και την παραγωγή πρωτεϊνικών προϊόντων υψηλής θρεπτικής αξίας, διαδικασία στην οποία – όπως είναι γνωστό – έχει συμβάλλει τα μέγιστα.
Από τους υπεύθυνος της εταιρείας ο κος Κουρέτας ενημερώθηκε ότι η διαδικασία επεξεργασίας προχωράει πολύ ικανοποιητικά, όμως μόλις το 10% της παραγόμενης ποσότητας τυρογάλακτος της Θεσσαλίας καταλήγει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για επεξεργασία καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των τυροκόμων αρνείται ουσιαστικά να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την απόρριψή του ανεπεξέργαστου σε ρυάκια και ποταμούς.
Ο κος Κουρέτας, που συνοδευόταν από τον έγκριτο δημοσιογράφο κο Στέλιο Κούλογλου που έκανε ρεπορτάζ σχετικό με τις διαδικασίες επεξεργασίας αποβλήτων γεωργικών βιομηχανιών, τόνισε την απουσία πολιτικής βούλησης και την αδυναμία ελέγχου από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες των διαδικασιών συλλογής & αποστολής προς επεξεργασία του τυρογάλακτος που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των μεταποιητικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου