Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Γραμματικό Καρδίτσας



Σε συνέχεια της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης που είχε ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Δημήτρης Κουρέτας, επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-ΛΟΓΙΚΑ» με ομάδες παραγωγών στα Φάρσαλα, ακολούθησε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου επίσκεψη στο Γραμματικό Καρδίτσας σε παραγωγούς αρωματικών φυτών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ελέγχου & πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και έχουν προχωρήσει σε ίδρυση μονάδας μεταποίησης & τυποποίησης αρωματικών φυτών.

Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον κο Δ. Κουρέτα για τις προσπάθειές τους να αναπτύξουν τις συγκεκριμένες καλλιέργειες, ειδικά από τη στιγμή που οι παραδοσιακές καλλιέργειες της περιοχής (καπνός, βαμβάκι, βιομηχανική τομάτα) είτε έχουν εγκαταλειφθεί είτε δεν αφήνουν πλέον κέρδη.

Από τη μεριά του, ο κος Δημήτρης Κουρέτας, που συνοδευόταν από τον Καθηγητή Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κο Δημήτρη Γούσιο και τον υποψήφιο αντι-περιφερειάρχη Ν. Καρδίτσας κο Θεόδωρο Ζορμπά, εξήρε τη συγκεκριμένη προσπάθεια και δεσμεύτηκε απέναντί τους για πιο στενή συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των παραγωγών που δεν είναι άλλος από την οικονομική τους ανάπτυξη μέσω προσοδοφόρων καλλιεργειών, όπως τα αρωματικά φυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου