Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κ. Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ



Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας, επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-ΛΟΓΙΚΑ» και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για το νομό Λάρισας κ. Μαρία Καλέση, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Θ. Γεωργιάδη, Σωτ. Μακρή, Παν. Τασιούλη και Κ. Κούτσικο, συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι θέσεις του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-ΛΟΓΙΚΑ» για την ανάπτυξη στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, με έμφαση στην στροφή του πρωτογενούς τομέα στην ποιοτική γεωργία και τον αγρο- διατροφικό τομέα, την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, την προώθηση της καινοτομίας τόσο στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας όσο και στην προστασία περιβάλλοντος.
Από την πλευρά της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, πέραν της αναφοράς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής, διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός για τους τρόπους ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, για τους τρόπους αποτελεσματικής διασύνδεσης πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΤΕΙ με την παραγωγή και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Θεσσαλίας, την οποία ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε ως «κοιμώμενο γίγαντα».
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν συναντήσεις τέτοιου περιεχομένου να επαναληφθούν και μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου